sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Signaaligeneraattori audiolaitteiston testaamiseen: Audiocheck.net

Äänentoistolaitteiston tekninen kokeilu vaatii useissa tilanteissa erikseen testailua varten räätälöidyn ja useissa tapauksissa maksullisen testauslevyn. Testaukseen käytettävät levyt eivät yleensä ole kovin arvokkaita, mutta mikäli äänentoistolaitteistoa haluaa testailla ilmaiseksi, verkosta löytyy käyttötarkoitukseen mainio ilmainen palvelu.

Audiocheck.net -verkkosivusto tarjoaa laajan valikoiman erilaisia valmiita testiääniä ladattavaksi ilmaiseksi. Testiäänet löytyvät täältä.

Sivustolla on lisäksi myös erillinen signaaligeneraattori. Generaattori tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden luoda haluamillaan taajuuskäyrillä varustettuja testiääniä, jotka saa ladattua sivustolta talteen myöhempää käyttöä varten. Genreaattori sijaitsee tässä osoitteessaAudiocheck.net on helppokäyttöinen ja näppärä työkalu esimerkiksi kotiteatterilaitteiston testaamiseen. Myös perinteisten stereosarjojen testaaminen onnistuu mainiosti. Audiocheck.net on oiva apuri myös äänituotannosta kiinnostuneille henkilöille erilaisten tehoste- ja testiäänien tuotantoon.