torstai 26. syyskuuta 2013

Kierrätysidea: VHS-kasettien kotelot uusiokäyttöön

Ekologisuus ja kierrätys on nykyaikaisessa kulutusyhteiskunnassa erittäin tärkeää luonnonvarojen säilyvyyden kannalta. Kierrätyksellä ja tavaroiden uusiokäytöllä saa aikaan myös suuria taloudellisia säästöjä pienellä vaivannäöllä.

Yksi kierrätyskohde on vanhojen VHS-videokasettien muovikotelot. Muovikoteloille keksii muutamiakin erilaisia käyttösovellutuksia.

VHS-kotelot sopivat erinomaisesti pienten tavaroiden säilytykseen. Kotelossa säilyvät hyvin esimerkiksi pienet työkalut, ruuvit, mutterit, pultit ja niin edelleen. VHS-koteloon sopii mainiosti myös lyhyet audio- ja videokaapelit sekä erilaiset liitinadapterit ja muut tarvikkeet.

Kotelosta saa tehtyä pienellä vaivalla erinomaisen säilytyslokerikon rakentamalla pienet väliseinät koteloon esimerkiksi pahvista.

VHS-koteloiden etuja säilytyskäytössä puoltaa myös se, että muovikoteloissa on lähes poikkeuksetta erillinen muovisuojus, jonka taakse on saa kätkettyä helposti paperilapun tai vastaavan objektin kertomaan kotelon sisällöstä. Näin ollen tavarat pysyvät helposti hyvässä järjestyksessä ja hyvin organisoituna.

Videokasettien kotelot sopivat mainiosti myös esimerkiksi kaiutinjalustoiksi erilaisille pienikokoisille kaiuttimille.

Kierrätykseen sopivat  luonnollisesti pelkkien koteloiden lisäksi myös itse videokasetit. Askartelusta enemmän innostuneet voivat rakentaa videokaseteista vaikka pöydän.

VHS-kasettien kierrätykseen löytyy todella runsaasti erilaisia vinkkejä esimerkiksi Googlella.
Myös Facebookissa on sivu, jossa on runsaasti ideoita VHS-kasettien uusiokäytöstä kuvien kera.