perjantai 22. marraskuuta 2013

Luontoääniä eri tilanteisiin helposti ja nopeasti: Nature Sounds

Erilaisia luontoääniä on tarjolla runsaat määrät esimerkiksi kirjastoista löytyviltä CD-levyiltä, Myös Internetissä on lukuisia luontoääniä jakelevia verkkosivustoja. Mikäli kuitenkin etsii nopeaa ja yksinkertaista tapaa luoda luontoäänivaikutelma esimerkiksi lukuhetken taustalle, on tehostepalvelun selaaminen ja yksittäisten tiedostojen taltioiminen aikaa vievää ja työlästä.

Nopeamman vaihtoehdon tarjoaa Nature Sounds. Kyseessä on flash-pohjainen "mikseri", jolla luontoäänien generointi on erittäin nopeaa ja helppoa. Palvelussa valitaan neljästä eri pudotusvalikosta halutut äänet ja pudotusvalikoiden alapuolella olevilla liukusäätimillä säädetään, kuinka paljon kutakin ääntä halutaan kuulla. Äänivalikoima on varsin monipuolinen ja kategoriointi on toteutettu selkeästi. Äänimaisemia voi luoda luontoäänistä, juhlimisesta, kodin askareista ja muista arkisista asioista. Tarjolla on lisäksi mahdollisuus generoida jouluista musiikkia esimerkiksi jouluruokien tekoa tahdittamaan.

Verkkopohjainen palvelu tarjoaa myös mahdollisuuden ladata tekemänsä tiedostot talteen myöhempää käyttöä varten, joten esimerkiksi oman tehostelevyn kokoaminen onnistuu palvelun avulla vaivattomasti.

Nature Sounds on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas ja kätevä apuväline tilanteisiin, joissa tulisi saada kasaan nopeasti äänimaisemaa pienellä vaivalla.

Flash-pohjaisen verkkopalvelun löytää tästä osoitteesta.