perjantai 15. marraskuuta 2013

Vinkkejä CD-koteloiden kierrätykseen

CD-levyt alkavat olemaan jo aikansa eläneitä medioita tiedon säilytykseen. Toisinaan tulee kuitenkin edelleen tilanteita, joissa CD-levyt ovat korvaamattomia. Vialliset ja rikkinäiset CD-levyt kelpaava tmonenlaisiin askartelupuuhiin, kuten artikkelista käy ilmi.
CD-levyjen muoviset kotelot kelpaavat monenlaiseen käyttötarkoitukseen luovuutta ja mielikuvitusta käyttämällä.
Helpoiten CD-koteloista pääsee eroon lahjoittamalla ylimääräiset kotelot tutuille tai viemällä kotelot kierrätyskeskukseen tai kirpputorille

Kotelon etu- ja takakannet ovat  sellaisenaan lähes valmiita pohjia esimerkiksi persoonallisiin joulu- ja syntymäpäiväkortteihin.

CD-levyjen kotelot sopivat myös pienten askartelutarvikkeiden, kuten tarra-arkkien säilytykseen. Toimistoympäristössä CD-kotelo ajaa asiansa mainiosti esimerkiksi paperiliittimien, eli klemmareiden, säilytyspaikkana. CD-kotelo on myöskin erinomainen paikka muistilappujen säilytykseen, mikäli post it -lappuja ei satu olemaan lähistöllä.


Internetissä on lukemattomia sivustoja, joista löytyy vinkkejä CD-koteloiden kierrätykseen. Koteloista voi rakentaa esimerkiksi pienen hyllyn. CD-kotelo sopii myös ruokareseptien säilytykseen.

Monenlaisia muita vinkkejä CD-koteloiden kierrätykseen löytyy täältä.

CD-koteloiden kierrätyksessä on hyvä päästää mielikuvitus valloilleen ja etsiä parhaat kierrätysmekanismit "kokeile ja erehdy" -menetelmällä.