maanantai 25. helmikuuta 2013

Yksinkertaista tiedostosynkronointia: Allway Sync

Kuluttaja törmää nykyisin usein tilanteisiin, jossa tulisi saada tärkeitä tiedostoja mukaan esimerkiksi kotikoneen ja työkoneen välillä. Yksinkertainen tapa siirrellä tiedostoja on kopioida tiedostot muistitikulle. Yksittäinen kopiointi on kuitenkin vaivalloista ja mikäli kopioita on useampi, edessä on väistämättä aikaa vievää tutkiskelua, että mikä tiedostoista on tuorein versio.

Allway Sync-ohjelmiston päänäkymä
Apuun tulee ilmainen synkronointityökalu niemltä Allway Sync. Allway Sync on yksinkertainen työkalu tiedostojen synkronointiin eri laitteiden välillä.

Ohjelman käyttöliittymä on erittäin yksinkertainen. Ensiksi valitaan se hakemisto, joka halutaan synkronoida. Sen jälkeen valitaan hakemisto, johon synkronointi suoritetaan. Tämän jälkeen määritetään, milloin synkronointi tapahtuu.

Allway Syncin ehdoton vahvuus onkin juuri monipuoliset synkronointiominaisuudet. Synkronointi on mahdollista toteuttaa tiettynä päivänä ja kellonaikana. Tämä käyttötarkoitus sopii erinomaisesti esimerkiksi varmuuskopiointiin.

Allway Sync-ohjelmiston ominaisuudet ovat monipuoliset
Yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista ohjelmassa on mahdollisuus suorittaa synkronointi, kun muistitikku tai ulkoinen kiintolevy laitetaan tietokoneeseen kiinni. Tämä on erinomainen ominaisuus esimerkiksi työtiedostojen kuljettamiseksi kodin ja työpaikan välillä. Asettaa vain päivän päätteeksi USB-muistin kiinni työkoneeseen hetkellisesti ja Allway Sync siirtää tuoreet työtiedostot automaattisesti muistitikulle. Näin työtiedostoista kulkee mukana aina takuulla viimeisin versio, eikä pääse syntymään tilannetta, jossa tiedoston tuorein versio jää vahingossa työkannettavan kiintolevylle.

Kokonaisuutena Allway Sync on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen sovellus,  mikäli etsit helppoa ja yksinkertaista työkalua tiedostojen synkronointiin. Ohjelman käyttöliittymä on yksinkertainen ja helposti omaksuttava. Allway Sync tekee erinomaisesti sen, minkä lupaakin viemättä tietokoneelta liiaksi resursseja.

Täysin ilmaisena työkaluna Allway Sync on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen sovellus niin synkronointityökalua etsivälle kuin myöskin automaattista varmuuskopiointijärjestelmää rakentavalle Windows-käyttäjälle. Ohjelman viralliset verkkosivut ovat täällä

Allway Sync -ohjelmiston voi ladata itselleen myös Download.fi -sivustolta.