torstai 28. helmikuuta 2013

Pura tiedostopaketit ilman apuohjelmia: B1

Erilaiset tiedostopaketit ovat olleet tietokonekäyttäjän arkipäivää jo useat vuodet. Esimerkiksi zip-pakattuja ohjelmistoja ja tiedostopaketteja on liikuteltu Internetissä jo hyvinkin pitkän aikaa.

Nykyaikaiset käyttöjärjestelmät osaavat purkaa ja pakata tiedostopaketteja ilman erillisiä työkaluja ja tiedostopakettien hallinnointiin on useita erilaisia ilmaisia sekä maksullisia ohjelmistoja.

Mutta entä, jos käytössä on esimerkiksi työpaikan työasema, jolle ei ole oikeuksia asentaa erillisiä ohjelmia? Yksi vaihtoehto on käyttää ilman asennusta toimivaa 7-Zip -ohjelmistoa. Ohjelmiston latauslinkit löydät esimerkiksi täältä

Kätevämpi vaihtoehto on turvautua verkkoselaimella käytettävään tiedostopakkaajaan. Yksi vaihtoehto on B1 Archiver Online -palvelu. Kyseessä on ilmainen palvelu, jonka avulla tiedostopaketit ovat mahdollista purkaa tiedostopaketit suoraan verkkoselaimessa ilman erillisä apuohjelmia.

Palvelun käyttö on erittäin yksinkertaista. Ensiksi valitaan haluttu tiedostopaketti paikallisen koneen kiintolevyltä. Sen jälkeen palvelu aloittaa tiedostopaketin purkamisen automaattisesti. Purkamisen jälkeen palvelu antaa listan puretuista tiedostoista, tiedostot voi ladata listalta tietokoneen kiintolevylle samaan tapaan kuin ladattaisiin mitä tahansa tiedostoja Internet-selaimella.

B1 tukee b1-, 7z-, zip- ja rar-muodossa olevien tiedostopakettien purkamista.

B1 Archiver Online -palvelun käyttöliittymä on selkeä


B1 Archiver Online on täysin ilmainen, mainokseton palvelu. Palvelu hoitaa tehtävänsä melko verkkaisesti, joskin luonnollisesti isojen tiedostopakettien purkaminen kestää jonkin aikaa.

B1 Archiver Online on näppärä lisä useita koneita käyttävän henkilön kirjanmerkkeihin. Palvelu ei vaadi rekisteröintejä tai muita ylimääräisiä toimenpiteitä, vaan toimii itsenäiessti suoraan web-sivulta. Yksinkertainen ja selkeä käyttöliittymä kruunaa muutenkin mainion ilmaispalvelun. B1 Archiver Online -palvelu löytyy täältä.

Palvelun kehittäjällä on tarjolla myös ilmaiset työpöytäversiot Mac OS X-, Linux- ja Windows-käyttäjille. Ohjelmistosta on olemassa myös Android-versio. Latauslinkit löytyvät täältä