sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Ohjelmisto Internet-videoiden katseluun: Miro

Internetissä sijaitsevat videotiedostot ovat muutamassa vuodessa vakiinnuttaneet paikkansa ihmisten arjessa. Kuluttajat ovat enenevissä määrin siirtyneet television ääreltä tietokoneen äärelle ja katselevat mielellään videosisältöä suoraan Internetistä toistettuna.

Internetissä sijaitsevista videoista on mahdollisuus nauttia normaaliin tapaan verkkoselaimella. Mikäli kuitenkin käyttää usein verkossa sijaitsevia videopalveluita, kannattaa harkita erillisen ohjelmiston käyttöä. Monipuolisen vaihtoehdon verkossa sijaitsevien videoiden hallintaan ja katseluun tarjoaa ilmainen, avoimen lähdekoodin, Miro.

Miro on ohjelmisto, joka kokoaaa käyttäjän musiikki- ja videotiedostot yhteen paikkaan halliten muun muossa podcasteista tutut RSS-syötteet. Miro osaa myös hakea videoita suoraan Internetin videopalveluista. Ohjelmsitoon on myös mahdollista syöttää omia suosikkisivustojaan, jolloin sivuston sisällön saa näkyviin suoraan Miron käyttöliittymän kautta.

Miron pääkäyttöliittymä


Miron yksi vahvuuksista on musiikki- ja videotiedostojen jakomahdollisuus paikallisessa verkossa. Ohjelmistolla on helppo jakaa eri koneilla sijaitsevat mediatiedostot verkon välityksellä. Näin ollen esimerkiksi kotitoimistossa sijaitsevan pöytätietokoneen videosisältöä on vaivatonta katsoa olohuoneen televisioon yhdistetyltä kannettavalta tietokoneelta. Miro osaa synkronoida videotiedostot myös puhelimen tai tabletin kanssa, joten videotiedostot saa halutessaan matkalle mukaan.

Miro tarjoaa erinomaisen käyttökokemuksen paljon Internet-videoita hyödyntävälle kuluttajalle. Ohjelmsiton kokeileminen on erittäin suositeltavaa, mikäli videosisällön hyödyntäminen Internetissä on arkipäiväistä. Miro on vahvimmillaan useita eri alustoja ja videopalveluita käyttävän kuluttajan apurina, mutta myös muut saavat ohjelmiston mahdollisuuksista täyden hyödyn irti.

Mikäli olet aktiivinen verkkovideoiden kuluttaja, eikä videopalveluiden käyttö verkkoselaimella houkuttele, Miro on ehdottomasti tutustumisen arvoinen ohjelmisto. Ohjelmisto on tarjolla ilmaiseksi suoraan Miron kotisivuilta