tiistai 5. helmikuuta 2013

Edulliset PC-kaittumet: Logitech Z320

Erilaisia vaihtoehtoja tietokoneen äänentoistoksi on markkinoilla todella runsaslukuinen määrä. Yksi vaihtoehto on käyttää pöytäkoneen mukana toimitettuja pieniä kaiuttimia. Äänenlaadullesti hieman parempi ratkaisu on esimerkiksi noin 60 euron Creativen Gigaworks T20-kaiuttimet, joista voit lukea lisää täältä.

Creativen kilpailija Logitech on valmistanut useamman vuoden erilaisia kaiutinjärjestelmiä tietokoneiden ja pelikonsoleiden äänentoistoa ajatellen.

Logitechin valmistama Z320 -kaiutinpaketti koostuu kahdesta pienikokoisesta kaiuttimesta. Kaiuttimien rakenne on varsin kevyt. Kaiuttimet ovat kauttaaltaan muovista rakennetut.

Kaiuttimissa ei ole muita kytkimiä kuin äänenvoimakkuuden säädin, joka on sijoitettu oikeanpuoleisen kaiuttimen alaosaan. Kauittimeen ovat sijoitettuna myös virtakaapeli, vasemman puoleisen kaiuttimen kaapeli ja tietokoneen äänikaapeli. Virtakaapelin saa tarvittaessa irti kaiuttimista. Kaksi muuta kaapelia ovat kiinteästi kiinni oikeanpuoleisen kaiuttimen takaosassa.

Logitech ei ole laittanut myyntipakettiin mukaan adaptereita, joten kaiuttimille voi viedä äänen vain 3,5 millimetrin stereoliitännän kautta. Tämä tekee Z320-kaiuttimien käyttämisen esimerkiksi DVD-soittimen tai pelikonsolin kaverina hieman monimutkaiseksi.

Logitech Z320-kauittimien myyntipaketti ei tarjoa mitään yllätyksellistä. Paketista löytyy kaiutinparin lisäksi vain pieni ohjevihkonen ja pakkaus- sekä pehmustemateriaalit.

Logitech Z320-kaiuttimet

Kaiuttimet ovat pienikokoiset ja sopivat hyvin esimerkiksi kannettavan tietokoneen kaveriksi. Kaiutinparin äänenlaatu on kohtalaista tasoa. Ääni on erittäin keskiäänivoittoinen, eikä kaiuttimista irtoa mitään järisyttävän voimakkaita bassoja, mutta toisaalta diskanttipuolikaan ei ole yliampuva.

Logitech Z320 on perustason tietokonekaiutinpaketti ilman suurempia kompastuskiviä. Kaiuttimet toimivat erinomaisesti esimerkiksi television äänentoiston kaverina. Myös kannettavan tietokoneen parina matkalla Logitech Z320 on takuulla oiva kaiutinpari keveytensä ja pienen kokonsa ansiosta. Pöytätietokoneen kaveriksi Creative Gigaworks T20 tarjoaa rahoille enemmän vastinetta parempan äänenlaatunsa ja jämäkämmän rakenteensa ansiosta.

Logitech Z320 -kaiutinpari kustantaa noin 40 euroa. Teknisiä tietoja löytyy valmistajan omilta tuotesivuilta