torstai 4. huhtikuuta 2013

Edullinen mikseri moneen käyttötarkoitukseen: Behringer Xenyx 802

Markkinoilla on lukematon määrä erilaisia mikseripöytiä moneen eri käyttötarkoitukseen. Saksalainen Behringer on valmistanut useita vuosia laadukkaita Xenyx-sarjan miksereitä. Xenyx on edullisen hintaluokan mikserimallisto, josta löytyy mikseri useisiin eri käyttötarpeisiin. Blogissa on aiemmin esitelty esimerkiksi Behringer Xenyx302USB, joka toimii vaikkapa äänikorttina. Esittelyn voit lukea täältä

Behringerin Xenyx 802-mikseripöytä on pienikokoinen, mutta ominaisuuksiltaan erittäin laaja mikseripöytä. Mikserissä on mallimerkinnän mukaisesti yhteensä kahdeksan kanavaa, joista kaksi on stereokanavia. Sisäänmenojen lisäki mikserissä on ulostulut niin kuulokkeille kuin studiomonitoreillekin. Lisäksi ääntä voi kuljettaa niin sisään kuin uloskin RCA-liitäntöjä pitkin. Näin ollen mikseripöydän käyttö esimerkiksi tietokoneen kanssa on helppoa, sillä kytkeminen ei vaadi erillisiä adaptereita kaapeleihin.


Käyttökohteita näin pienikokoisella mikserillä on lähes rajattomasti. Xenyx 802 toimii sekä itsenäisenä mikseripöytänä että myöskin esimerkiksi isomman mikseripöydän apurina. Laite on kätevä apu esimerkiksi isomman tilaisuuden äänitarkkailun mikseripöytänä. Mikseripöydän myyntipaketti toimii myös mainiona kuljetuslaatikkona itse mikserille ja sen virtalähteelle, joten myyntipakettia ei kannata hävittää, kun laitteen on ottanut käyttöön.

Behringer Xenyx 802 on kokonaisuutena erinomainen valinta niin äänituotannon aloittelijan kotistudioon kuin ammattilaisenkin työkaluksi kevyeen äänituotantoon. Mikseri on hyvä kaveri myös esimerkiksi Zoom H1:n tai vastaavan digitallentimen kanssa, mikäli haluaa käyttää esimerkiksi phantom-virtaa vaativia mikrofonia.

Kokonaisuutena Behringer tarjoaa Xenyx 802-mikserillään erittäin laajat käyttömahdollisuudet edulliseen hintaan. Laite on hinta-laatu -suhteessaan erinomainen ja sen käyttömahdollisuudet ovat todella monipuoliset, joskin rajoitteita asettaa sisääntulojen vähäisehkö määrä. Behringer Xenyx 802 kustantaa noin 50 euroa. Valmistajan viralliset tuotesivut löytyvät täältä