keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Edulliset kaiuttimet tietokoneen tai television kaveriksi: Silvercrest 2.1

Erilaisia tietokonekaiuttimia on markkinoilla runsaslukuinen määrä. Kaiutinpakettien hintaluokat vaihtelevat varustelusta riippuen noin 20 eurosta aina satoihin euroihin. Esimerkiksi Creativen Gigaworks-sarjan kaiuttimet ajavat hyvin asiansa niin tietokoneen kuin televisionkin kaverina.

Lidl-kauppaketjun Silvercrest-tuotemerkillä on myös oma kaiutinsarjansa. Artikkelissa käsiteltävä kaiutinsarja koostuu kahdesta erittäin pienikokoisesta satelliittikaiuttimesta, bassotoistoa tukevoittavasta subwooferista ja kaiuttimien liitäntäyksiköstä. Liitäntäyksikössä sijaitsevat myös virtakytkin ja kaikki oleelliset säätimet.

Silvercrest 2.1-kaiuttimet
Kukin kaiutin liitetään liitäntäyksikköön RCA-kaapelilla. Näin ollen kaiutinkaapeleiden jatkaminen onnistuu yksinkertaisesti.

Äänenlaadullisesti Silvercrest-kaiutinpaketti on hintaluokkaan nähden kohtalaista tasoa. Satelliittipari yksinään ei saa aikaan kovinkaan kummoista ääntä, mutta subwoofer tuo toistoon runsaasti napakkuutta ja syvyyttä. Subwoofer ajaa asiansa yllättävän positiivisin arvosanoin, sillä se tukevoittaa satelliittien toistoa kumisematta liikaa. Lisäksi subwoofer ei ole järjin nirso sijoittelulle, vaan basso tukevoituu, vaikka kaiuttimet eivät olisikaan täysin optimaalisesti sijoiteltuna.

Silvercrest-paketista on hankala keksiä negatiivista sanottavaa hintaluokka huomioiden. Kaiutinjärjestelmä ajaa asiansa mallikkaasti kevyessä tietokonekäytössä. Kaiuttimet ovat myös hyvä valinta television äänentoistoa tukevoittamaan.