tiistai 3. joulukuuta 2013

Joululahjavinkkejä teknologiasta innostuneille

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja jokavuotinen ongelma kohtaa ihmiset jälleen. Ongelma on aina sama kysymys: mitä keksiä ihmisille joululahjaksi?

Tässä artikkelissa on muutamia vinkkejä kohtuuhintaisista joululahjoista, joista on hyötyä ja iloa pitkäksi aikaa. Hintahaarukka on noin kymmenestä eurosta muutamaan kymmeneen euroon.

Kuulokkeet.

Mp3-soittimien yleistymisen myötä erilaiset kuulokkeet ovat tulleet entistä suositummaksi. Nappikuulokkeet ovat yleistyneet huimaa vauhtia ja aktiivikäyttäjä uusii kuulokkeita jatkuvasti.

Alle 15 eurolla saa jo hyvälaatuiset kuulokkeet. inEar F1 on laadukas ja kestävä kuulokemalli pienellä budjetilla. Suomalaisen inEar.fi -verkkokaupan omaa tuotantoa olevat kuulokkeet soivat kauniisti ja tuntuvat käytössä mukavilta. Kuulokkeet voi tilata suoraan verkkokaupasta.

Perinteisiä kuulokkeita lahjaksi hankkivan kannattaa katsastaa esimerkiksi Kossin valikoima, josta löytyy useisiin eri hintaluokkiin sijoittuvia kuulokkeita. Sonyn kestävät peruskuulokkeet saa hankittua noin 30 euron budjetilla. Myös AKG:n peruskuulokkeet sijoittuvat noin 30 euron budjettiin.

Kaiuttimet

Tietokonekaiuttimet ovat mainio lahjaidea. Kaupoista löytyy laajat valikoimat erilaisia tietokonekaiuttimia. Kaiuttimet soveltuvat usein myös esimerkiksi television tai pelikonsolin kaveriksi. Creativen noin 60 euron hintaiset peruskaiuttimet ovat hyvä valinta niin tietokoneen kuin pelikonsolinkin kaveriksi. Kytkentöjä helpottaa huomattavasti kauittimien etupaneelista löytyvä AUX IN -liitäntä. Lisää kaiuttimista voi lukea täältä.

Logitechin hieman edulliesmpi kaiutinmalli on kooltaan aavistuken Creativea sirompi. Lisäksi kaiuttimista puuttuu Creativen mallista löytyvä AUX IN -liitäntä, joten käyttö esimerkiksi pelikonsolin kanssa vaatii hieman enemmän teknistä tietämystä erilaisista adaptereista ja liitännöistä. Mikäli ajatuksena on hankkia lahjaksi pienikokoiset ja edulliset kaiuttimet, ajaa Logitechin kaiutinpari asiansa oikein mainiosti. Lisää Logitechin kaiuttimista voi lukea täältä.

DVD-soitin

DVD-soitin on myös mainio lahjaidea. Blogissa on aiemmin esitelty Procasterin edullinen perussoitin, joka on hyvä valinta esimerkiksi mökille tai kakkossoittimeksi pienen television kaveriksi. Laadukkaampaa ja monipuoliesmpaa soitinta etsivän kannattaa tarttua esimerkiksi Philipsin kohtuuhintaiseen blu-ray -soittimeen.

Tarvikkeet

Erilaisia viihde-elektroniikassa tarvittavia tarvikkeita ja lisälaitteita on markkinoilla loputtomiin. Yksi hyvä valinta tarvikkeeksi on hdmi-kytkin, jolla saa helposti televisioon lisää sisääntuloja. Kytkin on hankintana edullinen ja varma, sillä lähes jokaiselta loppuu HDMI-sisääntulot viimeistään laitteistopäivitysten yhteydessä.

Toinen hyvä valinta lahjaksi on kameralle ja sanelimelle soveltuva jalusta. Erilaisia jalustoja on markkinoilla runsain määrin ja edullisimmillaan jalustan saa hankittua noin kymmenellä eurolla. Blogissa on aiemmin ollut juttua esimerkiksi edullisesta König-jalustasta sekä kierreadapterista, jolla voi tehdä mikrofonitelineestä helposti kamerajalustan. Mikrofonitelineeksi voi valita esimerkiksi tämän tai tämän


Säilytystilaa ei ole koskaan liikaa, joten erilaiset säilytysratkaisut ovat aina tarpeellisia. Elektroniikkatarvikkeita enemmän harrastavalle voi hankkia lahjaksi säilytyslokerikon.
erilaisille tarvikkeille. Markkinoilla on todella laajat valikoimat erilaisia vaihtoehtoja. Blogista löytyy muutamia vaihtoehtoja täältä ja täältä.