maanantai 2. joulukuuta 2013

Laadukas blu-ray soitin kohtuullisella hinnalla: Philips BDP2980

DVD-soittimet ovat pikku hiljaa siirtyneet pois blu-ray soittimien tieltä. Samaan aikaan blu-ray soittimien ominaisuudet ovat monipuolistuneet hintojen tippuessa hyvää vauhtia alaspäin.

Tällä kertaa esiteltävänä on Philipsin valmistama perustason blu-ray -soitin, jossa on mukana mielenkiintoisia ominaisuuksia.

Soitin toistaa kaikki yleisimmät tiedostoformaatit nin DVD-levyiltä kuin muistitikuiltakin. Soittimessa on myös verkkoliitäntä, jonka avulla soitin kytkeytyy verkkoon. Soittimessa on valmiina esiasennettu YouTube-sovellus, jonka avulla pääsee selaamaan ja katselemaan videopalvelun tarjontaa. Lisäksi soitin osaa kytkeyä kotiverkossa olevaan PC-koneeseen ja hakea mediasisällöt suoraan tietokoneen kovalevyltä.

Soitin on fyysiseltä kooltaan melko suuri. Matala soitin on valmistajan mukaan 42 senttimetriä leveä.

Soittimen perustoiminnot riittävät useimpien käyttjäien tarpeisiin. Tyylikkään näköinen soitin on helppo käyttää ja perustoiminnot sujuvat ongelmitta niin soittimesta suoraan käytettynä kuin kaukosäätimestäkin. Levyluukun avaus kaukosäätimen kautta saattaa aluksi tuottaa hankaluuksia, sillä tilan säästämiseksi levyluukun avauspainiketta ei ole erikseen laitettu kaukosäätimeen. Levyluukun saa auki pitämällä kaukosäätimen Stop-painiketta pitkään painettuna.

Kokonaisuutena soitin on hintaansa nähden sekä rakenteeltaan, että toiminnallisuudeltaan laadukas paketti. Lievänä puutteena soittimesta ei löydy sovellusta YLE Areenan videoiden katseluun, mutta tämä on ymmärrettävää ottaen huomioon Yleisradion ja Sonyn yhteistyökuviot.

Philipsin perustason blu-ray soitin kustantaa alle sata euroa. Lisätietoja löytyy valmistajan kotisivuilta.