maanantai 24. syyskuuta 2012

Edullinen mikrofoni monenlaiseen käyttöön Clas Ohlsonilta

Mikrofoneille on tullut monenlaisia eri käyttötarkoituksia erityisesti Internet-puheluiden yleistyessä. Kannettavista tietokoneista löytyy mikrofonit sisäänrakennettuna, myös verkkokameroihin on lähes poikkeuksetta sijoitettu jonkinasteinen mikrofoni mukaan.

Sisäänrakennetut mikrofonit ovat kuitenkin äänenlaadultaan kehnoja. Edullisen vaihtoehdon äänenlaadun parantamiseen tarjoaa Clas Ohlson, joka myy noin kuuden euron hintaista VoIP-mikrofonia

Mikrofoni on kooltaan äärimmäisen pieni. Laadullisesti mikrofoni peittoaa useita noin 20-30 euron kuulokemikkiyhdistelmien mikrofoneja. Äänenlaatu on selkeä, joskin aavistuksen bassovoittoinen. Pieni miinus tulee myös siitä, että mikrofoni kytketään suoraan äänikorttiin. Näin ollen esimerkiksi pöytäkoneen kanssa käytettäessä on lähes välttämätöntä hankkia kuulokejatkojohto mikrofonin kaveriksi, varsinkin, jos keskusyksikkö on sijoitettu pöydän alapuolelle.

Clas Ohlsonin mikrofoni tarjoaa kuulokkeet omistavalle helpon tavan rakentaa itse kuulokemikrofoniyhdistelmä. Teippaa vain mikrofonin kuulokejohtoon kiinni ja kytkee sopivalla kaapelilla suoraan äänikorttiin. Kannettavien käyttäjät taas voivat parantaa mikrofonilla edullisesti VoIP-piheluiden äänenlaatua jonkin verran paremmaksi.

Mikrofoni ei pärjää laadullisesti esimerkiksi aiemmin esitellyn Zoom H1-tallentimen mikrofoneja, mutta se on suositeltava hankinta heille, joilla on hallussaan jo kuulokkeet, mutta ei mikrofonia. VoIP-mikrofoni on myös oiva valinta esimerkiksi mykistyneen headset-mikin korvaajaksi tai edullisimpien sanelukoneiden sisäänrakennettujen mikrofonien syrjäyttäjäksi.