lauantai 29. syyskuuta 2012

Hyvä kuulokemikrofoni sopuhintaan: Koss SB45

VoIP-puhelut ovat nykyään monille jo arkipäivää. Äänikeskusteluiden aikaansaamiseksi Internetin välityksellä riittää esimerkiksi kannettavan tietokoneen sisäänrakennettu mikrofoni ja ääntä voi toistaa huoletta kaiuttimista. Mikäli kuitenkin kaipaa hieman yksityisyyttä ja äänenlaadullisesti parempaa mikrofonia, kuulokemikrofoni on hyvä vaihtoehto.

Kuulokemikrofonia ostamaan lähtevällä on valittavanaan lukematon määrä erilaisia vaihtoehtoja eri hintaluokissa. Yksi näistä on PortaPro-kuulokemallistaan tunnetun Kossin SB45-kuulokemikrofoni.

Kossin kuulokkeet ovat tunnetusti laadukkaita ja rakenteeltaan jämäköitä, eikä SB45 tee tässä poikkeusta. Kuulokkeet ovat rakenteeltaan jämäkät, mutta silti tarpeeksi kevyet päähän. Väritykseltään hopeanharmaissa kuulokkeissa on panostettu äänen tasapainoisuuteen. Ääni on kirkas ja selkeä. Bassopuolelta löytyy riittävästi potkua, mutta sitä ei ole ylikorostettu keskiäänien ja diskanttien kustannuksella. Kuuntelukokemus on headsetiksi yllättävänkin miellyttävä.

Mikrofonissa on panostettu puheelle tärkeisiin keskiäänitaajuuksiin jättäen ala- ja yläpään taajuudet taka-alalle. Käytäntö selkeyttää äänenlaatua ja voi joissain tapauksissa vähentää ulkopuolisten häiriöiden määrää.

Kuulokemikrofonin pääpanta ja kuulokkeiden pehmusteet ovat nahkaiset. Kuulokkeet asettuvat tukevasti päähän ja isojen kuulokekuppien ansiosta eivät purista päätä ikävästi. Nahkainen pääpanta on pehmeä ja mukavan oloinen päässä. Kuulokemikrofoni ei aila tuntumaan ikävältä pitkänkään käytön jälkeen.

Kokonaisuutena voi sanoa, että Koss SB45 antaa rahalle hyvin vastinetta. Noin 30 euron hintainen kuulokemikrofoni tarjoaa jokaiselle eurolle runsaasti vastinetta. Koss SB45 päihittää laadullisesti useat saman hintaluokan kuulokemikrofonit niin käyttömukavuuden kuin äänenlaadunkin osalta. Sokerina pohjalla valmistaja tarjoaa tuotteelle elinikäisen takuun. Kuvia ja teknisiä tietoja löytyy valmistajan tuotesivuilta