torstai 27. syyskuuta 2012

Laadukas web-kameran ja mikrofonin yhdistelmä: Blue Eyeball 2.0

VoIP-puhelut ja erityisesti videopuhelut yleistyvät hurjaa vauhtia. Yritykset panostavat yhä kasvavissa määrin videoneuvotteluihin ja etätyöntekoon. Laadukkaille yhteydenpitovälineille on olemassa runsaasti kysyntää. Markkinoilla on kymmeniä erilaisia web-kameroita ja mikrofoneja todella laajalla hintahaarukalla.

Yksi vaihtoehdoista on Blue Microphones -yrityksen valmistama Eyeball 2.0. Kyseessä on laadukas mikrofonin ja web-kameran yhdistävä laite. Onko tämä nyt sitten mikrofonilla varustettu kamera vai kameralla varustettu mikrofoni? Kyllä. Se on molempia erittäin laadukkaasti toteutettuna.

Laitteessa on todella laadukas kondensaattorimikrofoni, jossa on kardioidi suuntakuvio. Äänenlaatu mikrofonissa on lähestulkoon studiotasoinen. Kaikki tärkeät taajuudet toistuvat puhtaasti ja selkeästi, eikä äänessä ole juurikaan ylimääräisiä korostumia tai muita ikävyyksiä. Mikrofoni ottaa ääntä joka suunnasta, jolloin sen voi sijoittaa esimerkiksi kannettavan tietokoneen näytön kulmaan mukana tulevalla kumisella pidikkeellä. Paketti sisältää myös muovisen jalustan, johon laitteen voi asettaa, mikäli sitä haluaa käyttää pöydällä. Jalusta toimii tarpeen vaatiessa kuljetuskotelona.

Kameran tuottamassa kuvassa ei juuri ole häiriöitä ja se pähittää useat edulliset markkinoilta löytyvät web-kamerat. Kuva on kirkas ja värit toistuvat oikein. Kameran voi tarpeen vaatiessa työntää pois näkyvistä laitteen sivuun, jos kokee sen olevan häiritsevästi esillä.

Eyeball 2.0 tunnistuu sekä Windowsissa, että OSX:ssä ilman ajurien asennusta automaattisesti. Järjestelmät tunnistavat laitteen sekä kamerana, että mikrofonina.

Pienenä miinuksena Eyeballiin ei ole sisällytetty kuulokeliitäntää, jolloin kuulokkeet täytyy kytkeä tietokoneen omaan kuulokeulostuloon.

Kaiken kaikkiaan Eyeball 2.0 on erinomainen valinta laadukasta mikrofonia tai web-kameraa etsivälle. Eyeball tarjoaa molemmat yhdessä, kompaktissa paketissa. Markkinoilla on edullisempiakin vaihtoehtoja, mutta Eyeball kannattaa pistää harkintaan, mikäli ei vielä omista web-kameraa tai mikrofonia, sillä laadukkaan headsetin ja edullisen web-kameran hinta saattaa äkkiä nousta Eyeballin tasolle. Valmistajan tuotesivuilta löytyy teknisiä tietoja ja kuvia aparaatista.