perjantai 14. syyskuuta 2012

Kätevä usb-latureiden korvike: ulkoisella virtalähteellä varustettu USB-hubi

Useat laitteet voi ladata nykyään USB-liitännän kautta. Kännyköissä yleistyy micro-usb liitäntä, mp3-soittimet ladataan usb-liitännästä, akkuja valmistavat yritykset tarjoavat akuille usb-liitäntään sopivia latureita. Usein laitteen mukana toimitettavassa laturissa on vain yksi usb-portti. Kaupoista saa ostettua virtalähteitä, joissa on useampi usb-liitäntä, mutta on olemassa toinenkin vaihtoehto. Erillisellä virtalähteellä varustettu USB-hubi. USB-hubeja löytyy varmasti jokaisesta kodinelektroniikkaa myyvästä kaupasta. Edullisimmat mallit sisältävät usein 4 usb-porttia ja kustantavat hieman alle 20 euroa.

Kannattaa katsastaa lähialueen atk- ja kodinelektroniikkaliikkeiden tarjontaa, niin pääsee valitsemaan itselleen sopivimman ratkaisun. Ratkaisu on äärimmäisen kätevä myös siksi, että kaikki latauskaaapelit voi "telakoida" hubiin kiinni ja säilyttää ne yhdessä paikassa. Myös mukaan otettaessa usb-hubi puolustaa paikkaansa.

On erittäin suositeltavaa irroittaa hubin virtalähde sähköverkosta, kun siinä ei ole laitteita kiinni, niin se ei kuluta turhaan sähköä. Samaa käytäntöä on hyvä noudattaa myös muiden latureiden sekä valmiustilavirtaa kuluttavien laitteiden kanssa. Asiaa helpottamaan voi hankkia virtakytkimellä varustetun jatkojohdon, johon kytkee kaikki valmiustilavirtaa kuluttavat laitteet.