tiistai 15. tammikuuta 2013

Asiakirjat PDF-muotoon ilmaiseksi verkossa: Primo PDF

Tietokoneiden myötä erilaiset sähköiset asiakirjat ovat tulleet kiinteäksi osaksi ihmisen arkipäivää. Sähköpostiliitteissä ja muualla Internetissä käytetään yleisesti PDF-tiedostoformaattia, toimistotyössä apureina ovat Microsoft Word ja Libre Officen Writer ja niin edespäin. Eri tiedostoformaattien laaja kirjo saa kaipaamaan työkalua, jolla tiedostoja voi helposti muuttaa muodosta toiseen. Tämä onnistuu kätevästi esimerkiksi Libre Officen avulla ilman erillisiä työkaluja.

Mutta mitä tehdä, jos Libre Office ei ole saatavilla? Apuun tulee suoraan verkossa toimivat formaattimuuntimet. Yksi näistä on Primo PDF. Primo PDF kykenee muuttamaan Word-dokumentit, Excel-taulukot sekä Powerpoint-esitykset PDF-formaattiin.

Työkalun käyttö on yksinkertaista. Ensimmäisenä valitaan haluttu formaattimuunnos. Sen jälkeen Primo PDF kysyy tiedoston sijaintia paikallisella työasemalla. Tämän jälkeen annetaan sähköpostiosoite, johon työkalun luoma PDF-tiedosto lähetetään. Viimeinen vaihe vain varmistaa, että muuntaja ihminen, eikä kone. Tämän jälkeen Primo PDF konvertoi asiakirjan ja toimittaa sen ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Primo PDF on erittäin helppokäyttöinen ja kätevä työkalu tilanteisiin, jossa erillisen PDF-tulostimen asennus ei ole mahdollista. Näin ollen Primo PDF on lyömätön apuväline esimerkiksi työpaikalla, jossa ei ole mahdollisuutta asentaa ohjelmistoja omatoimisesti käyttämälleen työasemalle.

PrimoPDF-palvelun asettaminen kirjanmerkkeihin on suositeltavaa kaikille, jotka kaipaavat mahdollisuutta muokata asiakirja formaatista toiseen myös siellä, missä erillisten ohjelmien asennus ei ole mahdollista. Palvelu löytyy täältä