maanantai 14. lokakuuta 2013

Matkalaturi mp3-soittimelle, puhelimelle tai tabletille

USB-liitännän ladattavia laitteita on nykyisin markkinoilla todella runsaasti. Navigaattorit, mp3-soittimet, tabletit sekä älypuhelimet latautuvat USB-liitännän kautta.

Suurin osa laitteista sisältää myyntipaketissa laitteelle sopivan latauskaapelin. Kaapeli on kuitenkin usein kiinteä osa laturia, joten esimerkiksi navigaattorin mukana toimitettu kaapeli ei välttämättä sovi kännykän lataamiseen.

Ongelmaan tuo ratkaisun USB-virtalähde. USB-virtalähde on yksinkertainen ja pienikokoinen, kännykkälaturilta näyttävä laite, joka muuttaa perinteisen 230 voltin verkkovirran USB-liitännäksi.

USB-virtalähteitä löytyy nykyisin myynnistä useista eri paikoista. Elektroniikkaa myyvien yritysten lisäksi USB-virtalähteitä löytää useista hieman suuremmista marketeista ja tavarataloista.

Virtalähteessä on tyypillisesti yksi USB-liitäntä. Markkinoilla on myös virtalähteitä, jotka sisältävät kaksi usb-liitäntää.

USB-virtalähde tarjoaa kätevän ratkaisun laitteiden matkalaturiksi. Virtalähde mahtuu kätevästi esimerkiksi kannettavan tietokoneen laukkuun tai tabletin suojapussiin.

Virtalähteellä saa ladattua yksinkertaisesti lähes kaikki laitteet, mikäli virtalähteen kaveriksi hankkii edellisessä artikkelissa esitellyn usb-kaapelin.

Virtalähde sopii myös tietokoneen korvaajaksi tilanteisiin, joissa USB-laite tulee saada virtoihin ilman tietokonetta. 

USB-virtalähteitä on myynnissä lähes jokaisessa elektroniikkaa myyvässä liikkeessä. Virtalähteitä saattaa löytyä myös isompien sekatavarakauppojen valikoimasta.
Tyypillisesti virtalähde kustantaa 10-15 euroa.