torstai 12. joulukuuta 2013

Kätevä jokapaikan kamerajalusta: Gorillapod GP1

Erilaisia kamerajalustoja on markkinoilla todella runsaat määrät. Edullisimmillaan kamerajalustan saa muutamalla eurolla erilaisten sekatavarakauppojen poistokoreista. Pienen pöytäjalustan hankkii halvimmillaan alle 15 eurolla. Myös mikrofonitelineestä voi tehdä kamerajalustan sopivalla adapterilla.

Mikäli etsii perinteistä kolmijalkaa monikäyttöisempää kamerajalustaa, kannattaa tutustua Gorillapodin mallistoon. Gorillapodin valmistama GP1 -kamerajalusta on perinteistä poikkeava, taivuteltavilla jaloilla varustettu, jalustamalli. Taipuilevien jalkojensa ansiosta jalusta on mahdollista asettaa lähes rajattomasti erilaisiin asentoihin. Lisäksi jalustan saa tarvittaessa kiinnitettyä esimerkiksi lampunjalkaan, pöydänjalkaan, puuhun tai lähes mihin tahansa muualle.

Jalustan kätölle rajoja asettavat lähinnä luovuuden ja mielikuvituksen rajat. Monikäyttöinen jalusta on käytettävissä myös normaalisti pöytäjalustana. Pienen kokonsa ansiosta jalusta kulkee helposti mukana kameralaukussa tai vaikkapa repun sivutaskussa mukana kaikkialla.

Gorillapod GP1 on mielenkiintoinen tuttavuus kamerajalustoiden laajassa valikoimassa. Jalustaa myyvät useat kameratarvikkeita kauppaavat erikoisliikkeet. Jalusta kustantaa ostopaikasta riippuen noin 20-30 euroa. Valmistajalta on saatavilla myös erilaisia malleja esimerkiksi videokameroille. Lisätietoa jalustasta löytyy valmistajan tuotesivuilta.