maanantai 23. joulukuuta 2013

Laadukas pienen budjetin kondensaattorimikrofoni: T.bone EM 700.

Markkinoilla olevien erilaisten mikrofonien kirjo on lähes loputon. Dynaamisia mikrofoneja löytyy edullisesti jopa sekatavarakauppojen elektroniikkaosastolta. Parempaa laatua etsivät löytävät omansa musiikkitarvikkeita myyvien erikoisliikkeiden edullisimmasta päästä olevien mallien parista. Varmaa laatua kaipaavat voivat ostaa takuuvarman työkalun. (SM 58-linkki tekstiin.)

Kondensaattorimikrofoneja on markkinoilla huomattavasti pienempi valikoima kuin dynaamisia mikrofoneja. Tietokonekäyttöön sopivan kondensaattorimikrofonin saa hankittua kohtuullisella hinnalla suoraan kotimaasta.

Mikäli kuitenkin kaipaa pienikalvoista kondensaattorimikrofonia budjettiluokassa, kannattaa katsastaa Saksasta löytyvää valikoimaa. Thomann-verkkokaupan oma t.bone -tuotemerkki myy EM700-mikrofonia varsin kohtuulliseen hintaan.

EM700 on edullinen 16 millimetrin kapselilla varustettu kondensaattorimikrofoni. Valmistaja ilmoittaa herttakuvioisen mikrofonin taajuusvateeksi 50 hertsistä 20 kilohertsiin. Mikrofonissa on kiinteästi asennettuna äänenpaineen rajoittamiseen tarkoitettu PAD-kytkin sekä kaksiportainen matalataajuussuodin. Kytkin suodattaa matalat taajuudet joko 150 hertsistä alaspäin tai 75 hertsistä alaspäin. PAD-kytkin rajoittaa äänenpainetta 10 tai 20 desibeliä asennosta riippuen.

Mikrofonin myyntipakkaus on erittäin niukka. Mikrofoni toimitetaan yksinkertaisessa pahvipakkauksessa, jossa on mukana mikrofonin lisäksi paperimuotoista informaatiota, mikrofonin joustoripustin sekä tuulisuoja. Stereoparissa on mukana myös mikrofonien väliin asetettavissa oleva stereovälikappale.

T.bone EM700 tarjoaa pienelle budjetille paljon vastinetta. Mikrofoni on äänenlaadultaan kirkas ja tukeva ja se soveltuu hyvin niin instrumenttien kuin puheenkin taltiointiin. Mikrofonilla sopii suuren herkkyytensä ansioista erinomaisesti myös äänimaisemien taltiointiin.

Kokonaisuutena mikrofoni on pätevä hankinta pienen studion aloituspakettiin. Lähes rajattomat käyttömahdollisuudet hintaansa nähden erinomainen laatu kohtaavat EM 700 -mikrofonissa erinomaisella tavalla. Mikrofonia myy saksalainen Thomann -verkkokauppa. Yksittäinen mikrofoni kustantaa noin 30 euroa, stereopari noin 50 euroa.Lisätietoa löytyy tuotesivuilta