keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Pienikokoinen mikrofonietuaste tietokoneeseen: Shure X2U

Tietokonekäyttöön on saatavilla suoraan usb-väylään kytkettäviä mikrofoneja. Markkinoilla on niin dynaamisia kuin kondensaattorillakin varustettuja mikrofoneja, jotka ovat yhdistettävissä suoraan tietokoneeseen USB-kaapelilla.

Toisinaan saattaa kuitenkin tulla eteen tilanne, että halutaan käyttää jotakin tiettyä mikrofonia äänittäessä suoraan tietokoneelle. Tähän pulmaan tarjoaa yksinkertaisen ratkaisun pieni usb-mikseri, mutta tarjolla on myös erillisiä etuasteita, joilla voi hoitaa asian. Yksi etuasteista on mikrofonivalmistajana vuosia mainetta niittäneen Shuren valmistama X2U -palikka.

Shure X2U on pienikokoinen mikrofonietuaste, jonka avulla minkä tahansa mikrofonin kytkeminen tietokoneeseen on helppoa ja vaivatonta.

Shuren etuaste tarjoaa kondensaattorimikrofoneille 48 voltin phantom-virran. Lisäksi mikrofonietuasteessa on pyöritettävä gain-säätö mikrofonin signaalitason säätämiseen. Adapterissa on myös mahdollisuus monitorointiin ilman latenssia suorasta kuulokeliitännästä. Kuulokkeille on luonnollisesti oma tasonsäätönsä.

X2U kytketään tietokoneeseen USB-kaapelilla, joka toimitetaan myyntipaketissa mukana.

Kokonaisuutena Shure X2U on mielenkiintoinen tuote, joka monipuolistaa jo olemassa olevan mikrofonivalikoiman käyttömahdollisuuksia tarjoten paljon liikkuvalle henkilölle mahdollisuuden käyttää haluamiaan mikrofoneja käytännössä missä tahansa, kunhan vain tietokone on saatavilla.

Shure X2U kustantaa Suomessa hieman alle 100 euroa. Saatavilla on myös bundlepaketteja, joissa on mukana joko Shuren SM57 tai SM58 mikrofoni samassa paketissa etuasteen kanssa. Lisätietoa löytyy valmistajan tuotesivuilta.