maanantai 16. joulukuuta 2013

Vinkki: matkapuhelimen handsfree tietokoneen kuulokemikrofoniksi

Handsfree-laitteet ovat yleistyneet viime vuosina nopeaa vauhtia. Useat puhelinvalmistajat tarjoavat handsfree-kuulokkeet puhelimen myyntipaketissa. Parempaa äänenlaatua kaipaava hankkii erillisen kuulokkeet musiikin kuunteluun ja puhumiseen.

Kännykälle tarkoitettu kuulokemikrofoni ei sellaisenaan sovi tietokoneen kanssa käytettäväksi, sillä tietokoneessa on usein erilliset liitännät kuulokkeille ja mikrofonille. Kännykän kuulokemikrofonissa taas kuulokkeet ja mikrofoni jakavat saman 3,5 millimetrin liitännän keskenään.

Ongelmaan on tarjolla edullinen ratkaisu. Markkinoilta löytyy sovitinkaapeleita, jotka muuttavat yhden 3,5 millimetrin kuulokeliitännän kahdeksi erilliseksi 3,5 millimetrin liitännäksi. Toinen liitännöistä on kuulokkeille, toinen mikrofonille.

Sovitinkaapelin liittimet ovat merkitty selkeästi ja kaapeli tarjoaa samalla pienen jatkon kuulokkeiden jo olemassa olevalle kaapelille.

Sovitinkaapeli tarjoaa näppärän tavan muuntaa matkapuhelimen handsfree yhteensopivaksi tietokoneen kanssa. Paljon matkustavalle VoIP-puheluiden käyttäjälle sovitinkaapeli on erinomainen lisä kannettavan tietokoneen tarvikkeisiin, sillä se vie huomattavan paljon vähemmän tilaa kuin esimerkiksi erillinen kuulokemikrofoni.

Suomesta sovitinkaapelin saa hankittua edullisesti esimerkiksi inear.fi -verkkokaupasta.